• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Активне завершення навчального року в гуртку «Спортивний туризм»

Активне завершення навчального року в гуртку «Спортивний туризм»

2021-07-16

/Files/images/2021_2022/изображение_viber_2021-12-18_12-16-48-509.jpg
Досить активним видалося завершення 2020 – 2021 навчального року для вихованців гуртка «Спортивний туризм» Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія», керівник Андрій ГАРАЩЕНКО.
Так, на початку літа, 05 червня 2021 року, вперше взяли участь у велозаїзді присвяченому пам'яті В.С. Євтушенка, фундатора фізкультурного руху в сільській місцевості, що проходив у Коржівському старостинському окрузі Баришівської територіальної громади. Приємно відзначити, що двоє вихованців стали переможцями велозаїзду, а саме: Чумак Марина виборола І місце серед дівчат і жінок, Ракицький Михайло посів почесне ІІ місце серед хлопців та чоловіків. А вже наступного дня вихованці гуртка стали учасниками та вибороли призові місця в першому КолоВелотурі, який проходив у Дернівському старостинському окрузі. На дистанції "Професійна" два кола, 10 км.: І місце виборола Марина Чумак серед дівчат і жінок, IV місце серед хлопців і чоловіків зайняв Андрій Гаращенко (керівник гуртка), також на цій дистанції серед кращих був і Барис Іван. На дистанції "Аматорська" одне коло 5 км., серед хлопців кращими були: І місце - Ракицький Михайло, ІІ місце - Чумак Дмитро, та ІІІ місце - Ілляшик Максим. Серед дівчат на цій дистанції І місце виборола Прядка Валерія, ІІ місце - Іващенко Соломія.
Після велозаїздів кілька тижнів підряд активно готувалися до велопоходів, робили навчально – тренувальні виїзди в межах своєї та сусідньої громад на короткі дистанції.
Напередодні одного з велопоходів, юні туристи, стали учасниками благодійного КОЛО ВЕЛОТУРУ "Хай завжди буду Я" в рамках проекту "Дернівський Хаб - відпочинок задля розвитку", присвяченому 25 річниці Конституції України. Серед переможців на дистанції "Професійна" 2 кола - 10 км, серед дорослих: ІІ місце - Гаращенко Андрій, серед юніорів: І місце - Потапенко Владислав, ІІ місце - Барис Іван, І місце Чумак Марина; на дистанції "Аматорська" 1 коло - 5 км серед юніорів: І місце - Чумак Марина, ІІ місце - Іващенко Соломія; І місце - Чумак Дмитро, ІІ місце - Ілляшик Максим, ІІІ - Потапенко Владислав, ІV місце - Пушня Денис.
З метою залучення учнівської молоді до активної краєзнавчої та пошуково-дослідницької роботи з вивчення історії рідного краю, відпрацювання знань, умінь і навичок, необхідних для проведення туристсько-краєзнавчих походів, подорожей та експедицій з 27 червня – 02 липня 2021 року група туристів у складі 11 осіб, серед яких учні та випускники гуртка «Спортивний туризм», а саме: Потапенко Владислав, Барис Іван, Ілляшик Максим, Пушня Денис, Прядка Валерія, Ракицький Станіслав, Чумак Марина, Ахмедова Лілія, Чумак Дмитро, Дзюба Андрій – заступник керівника, Гаращенко Андрій – керівник, здійснили туристсько – краєзнавчу експедицію з активним способом пересування «Мій рідний край», велосипедний некатегорійний спортивний туристський похід ІІІ категорії складності по маршруту: сел. Баришівка – с. Поділля – м. Переяслав – с. Любарці – сел. Баришівка, подолавши відстань у 131 км.
А вже, з 05 – 12 липня 2021 року, вихованці та випускники гуртка «Спортивний туризм», в складі 10 осіб, а саме: Потапенко Владислав, Барис Іван, Ілляшик Максим, Пушня Денис, Прядка Валерія, Ракицький Станіслав, Чумак Марина, Чумак Дмитро, Ярошенко Марія – заступник керівника, Гаращенко Андрій – керівник, здійснили свій другий велосипедний похід, тепер вже І категорії складності, туристсько – краєзнавчу експедицію з активним способом пересування «Мій рідний край» по маршруту селище Баришівка – м. Переяслав – т/б «КАНІВ РИБА» (м. Канів) – с. Горбані - м. Яготин – сел. Баришівка, подолавши відстань у 279,3 км.
Втомлені, але безмежно щасливі, сповненні новими знаннями і враженнями від незабутніх туристичних мандрівок залишились юні туристи, і вже з нетерпінням чекають нового навчального року та нових походів експедицій, подорожей.
Т. Пащук, методист центру
Кiлькiсть переглядiв: 135

Коментарi