• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Методична робота керівників гуртків ЦПР «Мрія» в дії

Методична робота керівників гуртків ЦПР «Мрія» в дії

2020-11-10

/Files/images/2020__2021/124782745_3530240307070044_6138919405938980185_o.jpg

Заняття — основна форма навчання, як в загальноосвітньому, так і в позашкільному освітньому закладі. І треба, щоб воно обов’язково було сучасним, методично грамотним, цікавим.

Навчально-виховний процес у позашкільних закладах відрізняється від шкільного: метою, змістом, формами, використанням нестандартних методів і прийомів роботи, атмосферою доброзичливості і можливістю самостійного вибору дитиною напрямів діяльності.

Тому, відповідно до плану роботи методичного об'єднання, в жовтні – листопаді 2020 року, відбулися семінар - практикум та методичне об’єднання для керівників гуртків художньо - естетичного, науково - технічного, соціально - реабілітаційного та гуманітарного напрямів, Баришівського ЦПР "Мрія", з метою підвищення професійної майстерності керівників гуртків різних напрямів, надання практичної та методичної допомоги щодо впровадження і практичного використання сучасних прогресивних підходів до реалізації позашкільної освіти.

Під час теоретичної частини семінару - практикуму розглядали питання «Використання інформаційно – комунікаційних технологій у формуванні ціннісних компетентностей особистості гуртківця» (доповідач Пащук Т.Г., методист центру), а практичною частиною стало проведення майстер класу, керівником студії «Кid`s look», Макаровою Г.В. по виготовленню еко сумки з логотипом.

В ході проведення методичного об’єднання розглядали наступні питання: «Опис власного досвіду роботи, як умова ефективності навчально – виховного процесу шляхом використання оригінальних форм, методів, прийомів, засобів навчання, засобів роботи на основі їх удосконалення» (доповідач Пащук Т.Г., методист центру); «Сучасне заняття гуртка – спільна творчість керівника гуртка і вихованців» (Качан І.І., керівник гуртка «Перукарське мистецтво»); «Творче використання у хореографічній діяльності сучасних інноваційних технологій: сучасне заняття, пошук, інновації, знахідки» (Козачок Л.В., керівник зразкового ансамблю сучасного танцю «Карнавал»).

Присутні мали можливість у дружній творчій атмосфері обмінятися досвідом, прийняти участь в цікавих майстер-класах та спробувати себе у ролі гуртківців під час проведення сучасного заняття.

Т. Пащук, методист центру

Кiлькiсть переглядiв: 142

Коментарi