Празький зорепад

2019-11-12

/Files/images/2019_2020/75543807_776749559435878_2384789408671858688_o.jpg

Двічі на рік, у березні та листопаді, столиця Чехії – Прага запрошує фольклорні, танцювальні та музичні колективи на зірковий фестиваль «Празький зорепад». Нещодавно організатори Багатожанрових фестивалів «Самоцвіти» запросили взяти участь в міжнародному фестивалі – конкурсі дитячої та молодіжної творчості «Празький зорепад 2019» зразковий ансамбль спортивного бального танцю «Мрія» (керівник Пріхнич Лариса Іванівна) Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія». І дитячий колектив вирушив у дорогу.

Прага зустріла танцюристів привітно, колектив поселився у зручних номерах 15-ти поверхового готелю і вже через 2 години перепочинку вирушив на екскурсію по вечірньому місту. Вражень було стільки, що навіть, невеликий дощик нікому не зіпсував настрій.

А попереду серйозні змагання. На фестиваль прибули творі колективи різни жанрів із України, Білорусії, Росії, Чеської республіки, Румунії, Польщі, Ізраїлю та Індонезії. Пристрасті вирували 2 дні. В програмі виступів – цілий блок бально – спортивної хореографії.

В ансамблі «Мрія» до конкурсу готувались дві групи: молодша (категорія 6-8 років) з двома танцювальними номерами – «Улюблена мелодія» - повільний вальс, та «Ми танцюєм ча-ча-ча», і змішана група, тобто, середня та старша разом (категорія від 10 до 17 років) з композиціями «Святковий вальс» та «Джайв and драйв». Звичайно, хвилювались, бачачи достойних конкурентів.

Та ось незалежне інтернаціональне журі, переглянувши 87 танцювальних номерів, підвело підсумки і винесло рішення – неймовірно! Обидві заявлені групи ансамблю «Мрія» стали лауреатами 2-ї премії у своїй віковій категорії, а кожен учасник ще й отримав медаль фестивалю! Керівнику – подяка від організаторів фестивалю та сертифікат зі знижкою 200 євро на участь колективу у наступних європейських фестивалях. Радості не було меж. Адже це – достойний результат напружених тренувань. Та свято на цьому не скінчилось і справжнім подарунком для колективів з України організаторами фестивалю була організована екскурсія до національного парку «Саксонська Швейцарія» у Німеччині та знову ж таки вечірній Дрезден.

З двома кубками призерів, медалями, двома дипломами за друге місце у фестивалі – конкурсі «Празький зорепад» та з неймовірними враженнями учасники зразкового ансамблю спортивного бального танцю «Мрія» повернулися додому.

В. Малюга, мама учасника ансамблю

Кiлькiсть переглядiв: 195

Коментарi