Пам’ятаємо Героїв…

2019-02-20

/Files/images/2018_2019/52469061_551834558637717_7714628473347637248_n.jpg

Кожен українець пам‘ятає ті страшні події, що відбувалися в центрі нашої України взимку 2013-2014 років. Майдан закарбувався в історії як Революція Гідності, всі прагнули одного, підписання асоціації з ЄС, люди знали за що вони стоять, і були готові віддати за свободу своє життя. Сотні жертв, які пізніше назвали Небесною Сотнею.

18-20 лютого, на ці дати припадає найбільша кількість вбитих протистантів.

З 2015 року, 20 лютого вся Україна вшановує і згадує Небесну Сотню, це день пам‘яті усіх хто пролив свою кров у мирний час на Майдані.

Сьогодні, 20 лютого, на базі Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія» відбувся збір лідерів РРУС «Альянс» приурочений Дню Пам‘яті Героїв Небесної Сотні.

У заході взяло участь 29 дітей - лідерів органів учнівського самоврядування ЗНЗ Баришівської ОТГ, а також методист ЦПР «Мрія» Пащук Т.Г..

Розпочали захід з виконання державного гімну України, чим проявили свій патріотизм, після вступного слова координатора РРУС «Альянс» Катерини Вікторівни Марченко, слово мала голова РРУС «Альянс» Мариноха Анастасія. Після цього всі присутні стали учасниками мітингу-реквієму біля стели Героям України в смт Баришівка.

Також лідерів було ознайомлено з хронологією Майдану, з подіями, що відбувались в такий страшний для України час. Під час Революції Гідності в столиці на Майдані перебувало більше мільйону чоловік, з нашого району також були люди, що відвідували майдан, як протестанти, волонтери, дехто приїжджав на народне віче. Інформацію про учасників подій тієї кривавої зими готували лідери району, кожен з них розповідав про їхніх односельців, що підтримували й досі підтримують Україну, так ми дізналися про учасників Майдану з Баришівки, Веселинівки, Волошинівки, Паришкова, Морозівки, Сезенкова, Коржів та Яблуневого.

В ході заходу була проведена акція «Пам'ятаємо Героїв», вшанували пам'ять полеглих за нашу неньку хвилиною мовчання і на кінець вірш про Героїв Майдану та Небесну сотню декламували Розумець Альона, Тимощенко Анна, Загладько Марія та Карпенко Іванна.

Слава Україні! Героям Слава!

Прес-центр РРУС «Альянс»

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi