#16днівпротинасильства

2018-12-04

/Files/images/2018_2019/IMG_20181204_104306.jpg

04 грудня 2018 року для керівників гуртків Баришівського ЦПР «Мрія», начальником відділу соціальної роботи БРЦСССДМ - Мариною Павленко, було проведено заняття з елементами тренінгу в рамках Міжнародної акції «16 Днів проти насильства».

Акція проводиться з метою привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

В ході заняття говорили про профілактику жорстокої поведінки, бездоглядності, безпритульності дітей, непорозуміння в сім'ї - завдання, яке стоїть перед педагогами. Ми повинні донести до дитини розуміння того, що насилля є порушенням прав людини. Причому мова йде не лише про явні форми фізичного насилля, але й про його скриті форми (економічне, сексуальне, психологічне).

Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина.

Т. Пащук, методист центру

Кiлькiсть переглядiв: 207

Коментарi