Шануймо пам'ять предків!

2018-07-11

/Files/images/2017_2018/DSCN7640.JPG

Вже традиційно в літку група туристів Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія» на чолі з керівником гуртка «Спортивний туризм» - Гаращенко Андрієм Вікторовичем вирушила у велопохід.

З 03 по 10 липня 2018 року група у складі восьми осіб здійснила велосипедний похід І категорії складності, під назвою «Шануймо пам’ять предків», у п’яти районах Київської області – Обухівський, Кагарлицький, Миронівський, Переяслав – Хмельницький, Баришівський та двох районах Черкаської області – Канівському і Золотоніському за маршрутом: м. Київ (залізнична станція Видубичі) – с. Трипілля – с. Ходорів – т\б «Купава Канівська» м. Канів – м. Переяслав – смт Баришівка. Загальна протяжність маршруту становила 255 км.

Цікавою та нелегкою видалася подорож правим берегом р. Дніпро. Краса і неповторність дніпровських берегів у їх територіальних контрастах. Особливо контрастними є ландшафти правого і лівого берегів у центральній частині Дніпра, кудою і пролягав маршрут туристів. Правий берег помережений глибокими ярами, що виходять до Дніпра. З – поміж підвищень правого берега особливе місце належить так званим Київським і Канівським горам.

Краєзнавчою тематикою походу стало ознайомлення з матеріалами щодо «Форсування Дніпра радянськими військами в 1943 році». Група туристів відвідала національний музей – меморіальний комплекс «Букринський плацдарм» та музей – діораму «Битва за Дніпро в районі Переяслава».

Т. Пащук, методист центру

Кiлькiсть переглядiв: 249

Коментарi