• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Успіх у першій спробі не означає загальну перемогу

Успіх у першій спробі не означає загальну перемогу

2018-05-22

/Files/images/2017_2018/Зображення-006.jpg

Автор Visnik, Опубліковано: Травень 22nd, 2018

Минулої суботи на Альті уже традиційно для травня відбулася відкрита першість нашого міста серед моделей вітрильних яхт. Цьогоріч місце змагань довелося трохи змінити: оскільки берег звичної дислокації – поряд з «київським майданчиком» – геть заріс рогозом, учасники та їхні вболівальники перейшли Шкільну і через кількасот метрів окупували зручну для підходу до води місцину біля одного з численних тут рибальських містків.

Від Переяслава змагалися відразу три команди юних судномоделістів: спортивно-технічного клубу ТСО України, ЗОШ №6 та клубу юних моряків. Гості були представлені двома командами: гуртка судномоделістів при Яготинському БДЮТ та авіамодельного гуртка Баришівської ЦРЛ «Мрія».

Змагання проводилися у двох класах моделей: радіокерованих (F-5) та т.з. «прямоходів» (моделей без двигуна). Загалом було 16 учасників, проте оскільки двоє з них взяли участь у змаганнях в обох класах, то в кожному з них було представлено по 9 юних спортсменів.

Після урочистого шикування учасники вислухали правила безпеки та особливості проходження дистанції від судді змагань Григорія Горбаченка, і ось уже радіокеровані моделі одну за одною спускають на воду. Через якусь мить – старт, і яхточки – якась впевнено, якась не дуже – попрямували до буйків, які позначали маршрут. Від самого початку лідерства захопила модельбаришівчанина Володимира Шабата, яка зрештою із значним відривом від переслідувачів прийшла до фіналу у першій спробі. Втім, Володимир не поспішав радіти – ще попереду чотири спроби-запливи. І виявився передбачиливим: якщо у двох наступних спробах його яхта, виготовлена разом з татом, фінішувала третьою, то в двох заключних зовсім відмовилася слухатися і до фіналу не дійшла. Тож всього лиш четверте місце.

А переможцем у класі F-5 став Святослав Сальніков (клуб юних моряків), який виступив найстабільніше: його модель двічі приходила до фінішу першою, двічі – другою і лише раз – четвертою. Друге місце – в учня шостої школи Марка Вирівського, третє – у Данила Свідерського (теж ЗОШ №6).

У змаганнях прямоходів найточніше і найшвидше у фінішні ворота потрапляла модель Дмитра Шаблієнка (КЮМ). Друге місце дісталося Максиму Доброгорському, теж вихованцю КЮМу, третє – Марині Горбаченко з команди СТК. Перше командне місце виборов клуб юних моряків. Всі призери отримали відповідні грамоти та медалі (їхнє придбання забезпечило ТОВ «ОВІГО»). Заохочувальні грамоти учасників змагань отримали і всі юні судномоделісти з Баришівки та Яготина.

Валерій Шкребтієнко

Фото автора

Кiлькiсть переглядiв: 248

Коментарi