• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Пізнавальна екскурсія дітей – лідерів на підприємство

Пізнавальна екскурсія дітей – лідерів на підприємство

2018-05-14

/Files/images/2017_2018/DSCN5437.JPG

В рамках триденних зборів «Весняна школа лідерів 2018» районної ради учнівського самоврядування «Альянс», та проекту Обласної ради дітей Київщини «Відкриваємо успішні підприємства Київщини» було організовано та проведено екскурсію на підприємство м. Березань ТОВ «Березанська суконна фабрика» за підтримки Березанської міської ради, а саме: Семененка А.М. – перший заступник міського голови, Слухай Н.М. – керівник апарату, спеціалістів міської ради.

Метою заходу була профорієнтація учнів району, розширення їх знань про економіку і виробництво рідного краю. Провели екскурсію підприємством, яке є одним з чотирьох подібних, порівняно не великих виробників ковдр та пледів, директор фабрики Тихонов Віктор Павлович та його заступник, яка віддала роботі на фабриці 38 років.

Ми мали змогу поспілкуватися з ними, довідатися про роботу підприємства, технології виробництва. Також діти-лідери ознайомилися з устроєм підприємства, оглянули його частину, адже сумарна територія фабрики досягає 3 га. Пізнавальними були розповіді і екскурсія до виробничих цехів. За словами директора фабрики, обладнання і технології тут італійські і високотехнологічні, керовані комп’ютерною системою, в чому можна пересвідчитись, перебуваючи на виробництві, завдяки цьому на фабриці працює лише 150 чоловік. Ми побачили складські приміщення, технологію пакування та зберігання як сировини, так і готової продукції. Далі екскурсія продовжилася до безпосереднього виробництва. В прядильному цеху підтримується потрібна температура і вологість, сировиною є неспрядена нитка – ромниця, цікавою є робота чесальних апаратів, які рівномірно прочісують нитки. Тут ми дізналися, що для створення ковдр та пледів потрібно 2 види ниток: нитка основи і нитка «утка».

Наступним приміщенням, яке розташовувалося поруч, був жакардовий цех. Тут можна побачити безпосереднє виготовлення пледів новітнім ткацьким станком, біля якого у повітрі літали шматочки пуху (специфіка виробництва). Обладнання розміщене відносно близько одне до одного, що пов’язано з технологією виробництва. Продукція проходить ворсувальну машину, біля якої працює ворсувальник. Далі краї ковдр оверлочують працівниці – оверлочниці. Пакувальники складають готову продукцію, кріплять ярлики. Робота проходить в декілька змін, за словами керівника є незначний дефіцит з кадрами.

Також цікаво, на мою думку, навіть не тільки для дітей – лідерів, а й для координаторів, було ознайомлення з Центром надання адміністративних послуг виконавчого комітету Березанської міської ради. Саме ця комплексна установа, надає ряд адміністративних послуг, серед яких оформлення і видача біометричних паспортів, питання реєстрації та інше. У такому невеликому приміщенні, яке вміщує кабінети роботи державних адміністаторів, дитячу кімнату, що дуже зручно для батьків з маленьким дітьми, приймальну, де ви можете дізнатися потрібну інформацію, ще декілька компактно розміщених кімнат. Ми змогли більше дізнатися про роботу у сфері надання адміністративних послуг, кожен відкрив для себе щось нове. До речі, ідея створення цього центру і робота, яка проходить лише в одному приміщенні, але одразу кількох інстанцій суттєво економить ваш час.

Тому ця Школа лідерів надихнула на нові ідеї покращення устрою нашого району, роботи самоврядування та змусила дивитися на цей світ іншими розумними очима, переробляти інформацію обізнаною системою власного розуму.

А. Розумець,заступник голови РРУС «Альянс»,голова прес-центру РРУС «Альянс»

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi