• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Літературно-мистецький захід "Тарас Шевченко мовами народів світу"

Літературно-мистецький захід "Тарас Шевченко мовами народів світу"

2018-03-13

/Files/images/2017_2018/06.jpg

9 березня 2018 року в Національному музеї літератури України відбувся літературно-мистецький захід "Тарас Шевченко мовами народів світу" з нагоди 204-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Брали участь у святі різноманітні митці: виступали й відомі художники, й письменники, й дитячий хор, й співаки у супроводі бандури та гітари, зокрема лідер гурту "Колір ночі". Декламували поезію Шевченка як мовою оригіналу, так й іншими мовами світу. Атмосфера була дружньою та невимушеною.

Долучилися до свята й студенти Київського університету імені Бориса Грінченка, та студенти Київського університету імені Тараса Шевченка, які декламували японською, китайською, польською та англійською мовами такі твори Кобзаря: "Перебендя", "Гайдамаки", "Заповіт"," Садок вишневий коло хати" та "Думи мої, думи".

Я дуже тішуся, що в Україні так багато талановитих співаків, письменників та просто небайдужої молоді, які й надалі популяризують творчість нашого великого Кобзаря, використовуючи при цьому різні мови світу, але водночас не забуваючи декламувати вірші й українською мовою. Адже, як казав Тарас Шевченко: "І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь".

Отже, підсумовуючи, хотілося б сказати, що всі учасники заходу виступили гідно. Хочеться подякувати кожному, хто брав участь у святі, адже допоки ми пам'ятаємо та цінуємо творчість Шевченка, допоки він буде жити вічно у наших серцях...

Керівник гуртка Фольклору та етнографії "Купайло" Баришівського ЦПР "Мрія" на базі Гостролуцького НВК

Хоменко Гліб Ігорович

Кiлькiсть переглядiв: 159

Коментарi