• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Х ювілейний збір лідерів Баришівщини

Х ювілейний збір лідерів Баришівщини

2017-05-03

/Files/images/DSCN9958.JPG

Лідер – той, хто йде попереду і веде за собою. Ними не народжуються, а стають. І ось уже 10 років Баришівська районна рада учнівського самоврядування «Альянс» виховує нове покоління лідерів.

З 25 по 27 квітня у дитячому оздоровчому таборі «Ювілейний» відбувся Х ювілейний збір лідерів депутатів районної ради учнівського самоврядування Баришівщини «Альянс» - «Весняна школа лідерів 2017». Метою збору була активізації соціально-просвітницької роботи серед дітей та учнівської молоді через роботу органів учнівського самоврядування в загальноосвітніх навчальних закладах Баришівського району.

Під час збору було проведено ряд заходів, основною ціллю яких було навчити учнів виховувати в собі лідерські якості.

Спочатку було сформовано чотири загони, яким учасники дали такі назви: «Останній герой», «Калина», «Алмази» та «Агонь».

Перш за все для нас провели майстер клас з хореографії, ігри на згуртування та хакатон «Від ідеї до втілення» на якому кожна команда отримала завдання підготувати проект на задану тему.

Окремо варто відзначити лекцію про волонтерство. Майя - представник волонтерського руху Gocamp, на прикладі власного досвіду розповіла про всі нюанси цього напрямку благодійності. Все сказане нею пролунало англійською мовою, проте це не стало проблемою для лідерів.

На офіційне відкриття збору до нас завітали запрошені гості, а саме: в.о. голови Баришівської районної державної адміністрації Гордієнко В.М., голова Баришівської районної ради Гуменюк В.А., начальник управління освіти, молоді та спорту Баришівської райдержадміністрації Коцюрбій В.В., депутат Баришівської районної ради Шевчук А.О., директор дитячого табору «Ювілений» Лайтар Е.Г., ведуча відкриття «Весняної школи лідерів 2017», яка є головою районної ради учнівського самоврядування «Альянс» Бусел Яна, ознайомили всіх присутніх з діяльністю РРУС «Альянс» протягом 10 років від дня створення ради, далі перейшли до сьогодення до представлення загонів які сформувалися на весняній школі лідерів. Не менш цікавими були виступи лідерів шкільних осередків органів учнівського самоврядування найактивніших навчальних закладів району таких як: Перемозький НВК, Лукашівський НВК та Волошинівський НВК.

Також під час відкриття було поновлено угоди про співпрацю між районною радою учнівського самоврядування «Альянс» в особі голови РРУС «Альянс» Бусел Яною та Баришівською районною радою в особі голови Баришівської районної ради Гуменюка Володимира Антоновича, та управлінням освіти, молоді та спорту Баришівської райдержадміністрації в особі начальника Коцюрбія Володимира Вікторовича.

Два вечори поспіль лідери мали можливість розважитись на вечірній програмі та дискотеці, після якої традиційно ділились враженнями від дня проведеного у школі лідерів на «Вечірній свічі».

Другий день зборів розпочався з вшанування пам’яті загиблих ліквідаторів під час аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання. Пізніше мали змогу ближче познайомитися з точними науками під час наукового пікніку, який підготували та провели методисти районного методичного кабінету Маярчук С.Г. та Трофімова Н.В., після завершення представники оргкомітету РРУС «Альянс» провели ток-шоу «Наука чи мистецтво», в ході якого між лідерами відбулась жвава дискусія, після якої учасники прислухались до думки один одного та дійшли до компромісу. У ток-шоу взяла участь і депутат Баришівської районної ради Деркач А.В..

Після обіду на дітей – лідерів чекав цікавий туристичний квест, підготовлений керівниками гуртка «Спортивний туризм» Баришівського ЦПР «Мрія» (Гаращенко А.В., Болохов І.В., Анучин І.В.), на якому кожен зміг проявити себе.

Ввечері до нас в гості завітали випускники РРУС «Альянс» та старша група зразкового ансамблю сучасного танцю «Карнавал» Баришівського ЦПР «Мрія» (керівник Козачок Л.В.) з концертною програмою, серед ансамблю теж є випускники «Альянсу». Вони активно приймали участь у вечірній програмі, підтримували теперішніх лідерів, розповідали про свої успіхи та давали цінні поради. Загалом, всі залишились задоволеними від цієї зустрічі.

Третього дня школи лідерів, а саме під час закриття голова РРУС «Альянс» показала свою презентацію «800 днів на посаді голови», далі загони презентували свої проекти, та переглянули фото-звіт збору. А на завершення депутати РРУС «Альянс» виконали лідерський флешмоб, яким урочисто зустріли директорів навчальних закладів Баришівщини, які прибули на дводенний семінар директорів.

Районна рада учнівського самоврядування «Альянс» висловлює щиру подяку за гарні умови проживання та теплий прийом директору дитячого оздоровчого табору «Ювілейний» Лайтару Едуарду Григоровичу та всім працівникам табору.

А завдячуємо за цікаве і змістовне навчання, незабутні емоції протягом цих трьох днів нашим координаторам та організаторам Загорулько Оксані Володимирівні, Пащук Тетяні Григорівні, Головерді Сергію Анатолійовичу і всім, хто хоч на йоту доклав зусиль, аби створити, організувати і пустити в дію цей неймовірний проект учнівського самоврядування, що залишився в наших серцях назавжди.

Оргкомітет РРУС «Альянс»

Фото тут wym-1493879742002

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi