Завершено курси керівників гуртків

2017-02-02

/Files/images/DSCN7013.JPG

У січні 2017 року на базі Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія» завершилися курси підвищення фахової кваліфікації для 21 керівника гуртка центру.

Зміст курсів було спрямовано на поглиблення знань слухачів і вдосконалення набутих умінь з організації естетичного та національно-патріотичного виховання юного покоління, формування в дітей і молоді особистісно-ціннісного ставлення до дійсності та мистецтва, естетич­ної свідомості, духовного са­мовдосконалення засобами позашкільної освіти.

Слухачам було запропоновано ряд навчальних занять щодо модернізації освітньої діяльності гуртків, творчих об’єднань в умовах реформування системи освіти та суспільних викликів, вдосконалення їхнього організаційного, дидактичного, методичного забезпечення: «Позитивний імідж гуртка та засоби його формування», «Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді засобами позашкільної освіти».

Гаврилюк Валерій Юрійович (завідувач відділу позашкільної освіти, викладач кафедри філософії освіти та управління КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти»), цікаво та змістовно виклав питання організації гурткової роботи в сільській школі, відповів на запитання про зміст та стратегічний розвиток позашкільної освіти на сучасному етапі становлення та модернізації освіти. Ним було висвітлено нормативно – правове забезпечення роботи керівника гуртка.

Захист творчих проектів слухачів відбувся у формі майстер-класів, під час яких було презентовано авторські методичні системи та перспективний педагогічний досвід діяльності гуртків.

Т. Пащук, методист центру

Кiлькiсть переглядiв: 189

Коментарi