• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Національно-патріотичне виховання «Минуле в сучасному»

Національно-патріотичне виховання «Минуле в сучасному»

2016-03-09

/Files/images/DSCN4223.JPG

Нещодавно на базі Ярешківського НВК відбувся семінар-практикум для керівників гуртків художньо-естетичного напряму роботи на тему: «Національно-патріотичне виховання дітей засобами декоративно-ужиткового мистецтва».

В семінарі-практикумі взяли участь: директор Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія» Головерда Сергій Анатолійович, заступник директора з навчально-виховної роботи Анучина Лариса Володимирівна, голова ПК та культорганізатор Обухова Олена Вікторівна, методист Аркуша Тетяна Григорівна та 9 керівників гуртків.

Досвідом роботи щодо національно-патріотичного виховання засобами декоративно-ужиткового мистецтва поділилась з колегами керівник гуртка центру «Аплікація з соломи» Клименко Любов Олександрівна, вчитель трудового навчання Ярешківського НВК.

За ініціативи директора закладу Тимошенко Лариси Андріївни учасники семінару познайомились з історичним минулим та сьогоденням села Ярешки, познайомились з педагогічним та учнівським колективами навчального закладу, досягненнями та першочерговими завданнями на наступні навчальні роки.

Керівник гуртка Клименко Л.О. поінформувала присутніх про форми та методи роботи з гуртківцями, а це учні 3-9 класів, щодо прищеплення любові до рідної батьківщини, до людей, праці до майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, до історичної і славної минувшини України, Київщини та Баришівського краю.

Любов Олександрівна провела відкрите навчальне заняття, на якому гуртківці демонстрували свої вміння працювати з найрізноманітнішим природним матеріалом: осокою, лозою, сухим листям із качанів кукурудзи та травою і соломою. Для керівників гуртків центру підготувала та провела майстер-клас щодо виготовлення квітів, ляльок - оберегів, героїв казок з вище зазначеного природнього матеріалу.

Неабияке враження на учасників семінару справили роботи Любов Олександрівни, серед яких вишиті хрестиком та гладдю рушники і серветки, оздоблені стрічками, шнуром та насінням із огірків, гарбуза, дині, соняшника, вироби із скла, роботи із дерева, із кольорових стрічок, із ягід …

І на завершення семінару прозвучали слова великого українського педагога гуманіста ХХ століття В.Сухомлинського, який сказав: «У природі немає дитини безталанної, і ні на що не здатної. Кожному можна дати щастя творення, кожного треба вивести в люди і дати йому творчий простір».

Отже, роботи Клименко Л.О., як керівника гуртка, сприяє вихованню дітей духовно багатих, творчо і всебічно розвинених.

Керівник відроджує в душах маленьких і дорослих Ярешківчан гордість за свою державу, прищеплює любов до старовинних українських звичаїв, обрядів, до рідної землі, до рідної культури.

Заступник директора з навчально-виховної роботи ЦПР

«Мрія» Л.В.Анучина

Кiлькiсть переглядiв: 111

Коментарi