• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932-1933рр.

Вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932-1933рр.

2015-11-23

На виконання Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів» 28 листопада 2015 року всією Україною пройдуть заходи, метою яких є гідне вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу – Голодомору 1932 – 1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморі 1921-1922, 1946 – 1947 років в Україні.

Так 18 листопада 2015 року у Баришівському центрі позашкільної роботи «Мрія» відбувся вечір-реквієм пам’яті жертв голодомору і політичних репресій в Україні серед вихованців гуртків «Стань творцем свого життя» (керівник Т.Г. Аркуша) та «Юний дослідник-краєзнавець» (керівник Н.О. Кравченко). В ході заходу гуртківці ділилися спогадами своїх рідних про ті страшні часи голоду в Україні, а також провели акцію «Запали свічку пам’яті».

А вже 20 листопада вихованці у складі 18 осіб вище зазначених гуртків взяли участь у обласній конференції юних краєзнавців «Допоки пам’ять в серці не згасає…», яка проходила у Броварському районі, на базі Требухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. На відкриття заходу учнівська молодь прибула до Історико-меморіального заповіднику «Биківнянські могили», де заслухали зворушливу екскурсію та поклали квіти до меморіалу. Робота конференції продовжилася у приміщенні навчального закладу села Требухів. Учасниками заходу стали юні краєзнавці, члени пошукових загонів та об’єднань Баришівського, Броварського, Києво-Святошинського, Обухівського, Таращанського районів, міст Бровари, Березань, Бориспіль. На початку конференції до пошуковців звернувся заступник голови Броварської райдержадміністрації Плакся Юрій Сергійович.Привітала учнівську молодь завідувач відділу спортивного туризму і краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» Личак Ірина Сергіївна. На завершення гуртківці ЦПР «Мрія» відвідали краєзнавчий музей навчального закладу «Моя земля – земля моїх батьків», де юні екскурсоводи, вихованці гуртка під керівництвом Овдієнко Раїси Миколаївни, провели цікаві та креативні екскурсії.

Яна Мустафаєва, вихованка гуртка «Стань творцем свого життя»

Кiлькiсть переглядiв: 133

Коментарi