Екскурсія до краєзнавчого музею

2015-05-27

/Files/images/Bblp-b9rS_E.jpg

Потребу долучатися до загальнолюдської культури та культурних надбань свого народу слід формувати змалечку. Велику роль у цьому відіграють музеї. Музей для дошкільника – це цілий світ, що манить незвіданістю і пробуджує неабиякий пізнавальний інтерес.

Сьогодні, як ніколи гостро відчувається, що без повернення до народних духовних джерел, без найтіснішого поєднання наукової педагогіки і педагогіки народознавства не можна виховати справжню особистість громадянина.

Метою роботи педагогів у нашому гуртку є поглиблення знань дітей з народознавства. При нинішній повсякденній духовній спразі саме повернення до українського коріння, до невичерпної скарбниці поетичної краси та мудрості народу: його казок, пісень, легенд і переказів, прислів’їв та приказок є справжнім бальзамом для дитячих душ.

Створений у Баришівці Краєзнавчий музей дає змогу наочно представити дітям історію рідного містечка, побут українського народу. Особливо цікаво дошкільникам перебувати серед предметів хатнього вжитку, розглядати національний одяг, ознайомлюватися зі зразками художніх промислів народних умільців району.

Діти старшої та середньої дошкільної групи «Пізнайко» Баришівського ЦПР «Мрія» відвідали краєзнавчий музей 26 та 27 травня 2015року. Відвідувачі отримали незабутнє враження, побачили дивовижні речі, яких в сучасній оселі вже немає. Дітям було дуже цікаво, адже так жили їхні прабабусі та прадідусі.

А.Гордійчук, керівник гуртка «Пізнайко»

Кiлькiсть переглядiв: 99

Коментарi