«Поважай мої права»

2014-12-10

/Files/images/2gPJCe7Mrbw.jpg

09.12.2014 р. у Баришівському центрі позашкільної роботи «Мрія» серед старшокласників, вихованців гуртків «Молодіжний клуб» та «Стань творцем свого життя» був проведений правничий квест, приурочений Міжнародному Дню прав людини.

Відповідальними за проведення квесту були голова та члени комісії права районної ради учнівського самоврядування «Альянс» Аксьон Андрій, Бородавка Віталій та Орлов Костянтин.

Метою квесту було сприяння формуванню правової культури учнівської молоді, активізація діяльності та розвитку органів самоврядування, підвищення загального рівня ерудиції та розвитку логічного мислення.

Учасниками квесту стали учні 9-11-х класів. За правильністю і чесністю стежило журі в складі: Аркуша Т.Г. - методист ЦПР «Мрія», Макарова Г.В. – керівник гуртка, Бородавка Віталій – член комісії права РРУС «Альянс».

Квест проводився за традиційною технологією проведення квесту як інтелектуально-рухливої гри. Для розвитку творчості дітей першим завданням було представлення команди (назва та девіз команди на правову тематику). Команда складалася з 5 чоловік.

І команда – «Ми - Українці», ІІ команда – «Законознавці», ІІІ команда – «Незалежні». Далі команди-квестори рухалися за визначеним маршрутом по ключових пунктах (1- «Заходьте, будь-ласка», 2- «Правознавча бліц - розминка», 3- «Інтелектуальний штурм», 4- «Чорний ящик», 5- «Юридична математика», 6- «Казкові завдання»), виконуючи завдання та отримуючи за правильні відповіді відповідну кількість балів.

Потрібно зазначити, що результат квесту залежав від підготовки команд-учасниць, бойового настрою та зібраності кожної команди. Найбільшу кількість балів набрала команда «Ми - Українці» (І команда).

Хочеться всім учасникам побажати бути розумними, ерудованими, мати витримку та силу волі, вміти перемагати та знати свої права. Права і обов’язки, свобода і відповідальність – тільки в комплексі ці поняття роблять людину людиною, яка живе в суспільстві.

М.Корж,

голова комісії преси та інформації РРУС «Альянс»

Кiлькiсть переглядiв: 161

Коментарi