• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Небезпека поряд: поширення епідемії СНІДу»

«Небезпека поряд: поширення епідемії СНІДу»

2014-12-01

/Files/images/AG2IMCzTOGY.jpg

«Хто попереджений – той захищений» - під таким гаслом 1 грудня у Всесвітній день боротьби зі СНІДом відбувся захід для вихованців гуртків Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія». Захід пройшов у вигляді усного журналу під час якого гуртківці мали змогу дізнатися більше про небезпеку епідемії ВІЛ\СНІДу, про важливість толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ. Всі гуртківці отримали від вихованців гуртка «Стань творцем свого життя» (керівник Аркуша Т.Г.) пам’ятки про шляхи зараження ВІЛом.

Метою заходу було поглибити знання вихованців про ВІЛ і СНІД; формувати усвідомлення того, що тільки власний досвід життя, поведінка та вчинки гарантують запобігання ризику інфікування ВІЛ; звернути увагу на соціальні та морально-етичні проблеми ВІЛ та СНІДу; пропагувати серед дітей здоровий спосіб життя.

Цікавим був для гуртківців і перегляд презентації про ВІЛ\СНІД, що охопило шляхи інфікування ВІЛ, симптоми та профілактику захворювання на СНІД, стислий огляд епідемічної ситуації з ВІЛ\СНІДу в Україні. Методист центру Аркуша Т.Г. закликала дітей вести здоровий спосіб життя і завжди пам’ятати, що той хто попереджений – той захищений.

В знак підтримки хворих на СНІД кожному учаснику було прикріплено червону стрічку — символ солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД, а також кожен бажаючий мав змогу долучитися до гри «Коло побажань».

Такі заходи допомагають дітям усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, зберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

А.Щербина, Я. Бусел, вихованки гуртка «Стань творцем свого життя» ЦПР «Мрія»

Кiлькiсть переглядiв: 206

Коментарi