«Осінній вернісаж»

2014-10-24

/Files/images/DSCN6825.JPG

«Осінь в гості завітала,

Пензлик з фарбами дістала,
Обійшла поля, гайочки,
Розмальовує листочки.»

Осінь – чудова різнобарвна пора. Пора яскравих природних кольорів, коли літо прощається з нами і багряною гілочкою калини говорить нам: «До побачення»!

24жовтня 2014 року у Баришівському центрі позашкільної роботи «Мрія» відбулося свято «Осінній вернісаж» - свято, навіяне барвами золотої осені та мінливої погоди, для найменших вихованців закладу - дошкільнят.

Мета: розширити і збагатити знання дітей про осінь; ознайомити дітей із фруктовими та овочевими рослинами, їх значенням; розширити знання про їстівні та отруйні гриби; навчити правилам поведінки на природі; розвивати увагу, мислення, зв'язне мовлення, пам'ять, пізнавальні інтереси; сприяти вихованню любові та дбайливого ставлення до природи; виховувати риси уважного і пильного господаря, формувати бережливе ставлення до результатів праці, екологічну культуру і свідомість дітей; виховувати дружні стосунки.

Обладнання: атрибути для прикрашення приміщення (штучні дерева, столи з дарами осені, гірлянди з осіннього листя, фруктів, овочів); кошик для гри «Я городом походжаю»; корони із зображеннями овочів, фруктів; шапочки для грибів; костюми Осені, Зайчика, Білочки; музичне оформлення.

Попередня робота: вивчення віршів, пісень, розучування ігор; виготовлення подарунків для осені; проведення бесіди про природу восени, прогулянки-спостереження «Зміни в природі восени». Інтерактивні форми й методи: «Асоціативний кущ», інсценізація,

У святі приймали участь діти старшої групи, які вміло співали, танцювали, розповідали вірші та інсценізували вірш «Ходить гарбуз по городу». Свято вдалося, діти були задоволенні.

А.Гордійчук,

керівник гуртка

художньо – естетичного розвитку

«Пізнайко»

Кiлькiсть переглядiв: 207

Коментарi