Бал "Золотого романсу"

2014-02-17

/Files/images/ball_painting.png

http://vk.com/album-66592802_187908800 Фото з Балу в групі Баришівський ЦПР "Мрія" ВКонтакте

Перший «Пушкінський бал», проведений у ЦПР «Мрія» за участю старшокласників баришівських шкіл у День закоханих, започаткував прекрасну традицію для юнацтва – освоєння мистецтва галантності.
І знову бал – бал «Золотого романсу». Учасники юні, красиві, піднесені (дівчата – у вишуканих сукнях, юнаки – справжні джентльмени) під звуки полонезу урочисто відкрили бал.
За світськими правилами, дійство почалося представленням господаря – директора центру позашкільної роботи «Мрія» Сергія Анатолійовича Головерди та головного танцмейстера – керівника ансамблю спортивного бального танцю Лариси Іванівни Пріхнич.
Серед запрошених – Королева «Пушкінського балу-2013» Вікторія Макарова, яка поділилася незабутніми спогадами і оголосила умови конкурсу «Король та Королева-2014».
Ведучі балу, десятикласики Баришівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Анна Луговська та Дмитро Фещенко, розповіли про виникнення романсу, а читці: Марія Біляк і Богдан Щербак – про створення таких відомих романсів, як «Я помню чудное мгновенье» на слова О.Пушкіна, музику – М.Глінки, «Ніч, яка, Господи, місячна, зоряна» на слова М.Старицького, музику – М.Лисенка, «Мне нравится, что вы больны не мной» на слова М.Цвєтаєвої, музику – М.Таривердієва.
Одою любові і ніжності прозвучав романс М.Звєздінського «Очарована, околдована» у виконанні директора Баришівського РБК Володимира Кулика.
Кажуть, не знайти такого зілля, щоб кохання потамувати. Романси на вірші М.Цвєтаєвої та Б.Ахмадуліної із кінофільму «Жорстокий романс» звучали у виконанні студентки Дарії Обухової, учасниці першого «Пушкінського балу».
Зрозуміло, що бал – це в першу чергу танці. Їм передувала велика підготовча робота: на заняттях у майстер-класах юнаки і дівчата вчилися танцювати полонез, вальс, танго… На балу ж вони продемонстрували свої вміння, а головне – бажання танцювати.
Линула музика кохання, звучали слова кохання. Чудово читали ліричні вірші Роман Сологуб, Богдан Щербак…
Сценка «Освідчення у коханні» за романом М.Твена «Пригоди Тома Сойєра» у виконанні учнів Баришівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Вікторії Пантелусь і Михайла Живиці зворушила своєю щирістю та безпосередністю.
Кульмінаційним став виступ С.А.Головерди і Д.Обухової, які натхненно виконали знаменитий романс на слова Р.Кіплінга. Гармонійно продовжив тему запальний «Циганський» у виконанні зразкового ансамблю народного танцю «Червона калина».
На нашому балу не лише танцювали, декламували вірші, слухали музику, а й мали змогу подивитися чудову анімацію з ароматом кави на вірші Б.Пастернака у виконанні керівника гуртка Центру О.О.Хоменко. А ще грали в різні ігри, і вже традиційно в поетичну – «Буріли», переможцями римованих кінцівок стали Ярослав Волков, Марія Біляк, Віолета Воробей.
Право оголосити Короля та Королеву 2014 року було надано почесним гостям балу – начальнику управління освіти, молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації Надії Михайлівні Слухай і директору Баришівського ЦПР «Мрія» Сергію Анатолійовичу Головерді. Переможцями визнано пару – Євгена Демиденка та Валерію Кущ.

Т.ДУЗЬ, керівник гуртка «Літературна студія» ЦПР «Мрія»

Кiлькiсть переглядiв: 144

Коментарi